Header partnersHeader partnersHeader partners

Alexandra Dirand |Ballymaloe

Alexandra Dirand heeft meer dan tien jaar ervaring in de voedingsindustrie. Ze heeft gewerkt met merken van over de hele wereld en is momenteel de exportmanager voor Ballymaloe Foods. Alexandra komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is vier jaar geleden naar Ierland verhuisd. Dit beschouwt zij als een van de beste beslissingen die ze in haar leven heeft genomen. Ze houdt van Ierse mensen en de kwaliteit van leven in Ierland.

Ze heeft een echte passie voor koken, maar is het meest blij als ze uit eten kan gaan en geweldige nieuwe gerechten of nieuwe restaurants kan ontdekken. In haar zoektocht naar de beste restaurants in Dublin, gaat zij minstens vijf keer per week uit eten. Inmiddels heeft Alexandra een top 150 van Dublin samengesteld.

Alexandra heeft altijd in de food- en HORECA-industrie gewerkt voor verschillende merken zoals Bonduelle, Le Gaulois en Kepak. Eten is haar absolute passie en ze zal nooit in een andere branche kunnen werken.

Als het specifiek om hamburgers gaat, is Alexandra een van de Europese experts. Tijdens haar tijd bij Kepak, een van de grootste Ierse vleesfabrikanten, waren hamburgers haar enige focus. Alexandra was verantwoordelijk voor de verkoop van gourmetburgers, zoals Black Angus-burger, aan foodservice-companies in heel Europa.

Dit is een heel bijzonder jaar voor Ballymaloe Foods, aangezien ze dit jaar 30 jaar bestaan. Ballymaloe begon met het produceren van hun inmiddels beroemde, Original Relish en ze hebben hun assortiment inmiddels uitgebreid met andere sauzen zoals Burger Sauce, Steak Sauce, Pepper en Fiery Relish. Ballymaloe Foods werd dit jaar 30 jaar opgericht door Yasmin Hyde, de dochter van Myrtle Allen. Myrtle vestigde in de jaren zestig een landhuishotel en restaurant in Ballymaloe en hier ontwikkelde ze haar nu beroemde, Original Relish-recept. In 1990 besloot Yasmin Ballymaloe Foods te starten vanuit haar keuken.

Ballymaloe gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten en er worden geen additieven of conserveermiddelen aan hun producten toegevoegd. Hun producten zijn glutenvrij en worden op traditionele wijze in kleine hoeveelheden gekookt. Tegenwoordig heeft het bedrijf 33 medewerkers en 18 producten en exporteert het naar 10 verschillende landen, incl. het VK, Duitsland, Nederland, Australië en de VS, en haar producten omvatten relishes, mayonaise, pastasauzen en dressings.